10 Mayıs 2013 Cuma

radisson blue göthenburg




Doos Architects İsveç Göthenburg'daki Radisson Blue Riverside Otel'in iç mekanlarını tasarladılar. Nehir kenarındaki bu samimi iş oteli sosyalleşmeyi destekleme ve ayrı yakaları birleştirme fikriyle oluşturuldu.
 




Lindholmen mevkiine hakim tarihi gemi inşa endüstrisi ile günümüzde bilim ve inovasyon merkezine dönüşen kentin eklektik temasından ilham alan mimarlar, klasik bir iş oteli yerine kişisel deneyimin ağırlıkta olacağı bir sonuç elde etmeyi hedeflediler. 




Demir, bakır ve ahşabın ağırlıklı olarak kullanıldığı tasarımda, mat-parlak, koyu-açık, sıcak-soğuk gibi zıt kavramlar kullanıldı.




Çevredeki etkileyici manzaraya ve nehre açık olarak tasarlanan zemin kat planında, sosyalleşme, yeme-içme ve çalışma alanları yer alıyor. 




Toplam 65 oda, 10 suit oda, konferans salonu, restaurant, wellness center ve spadan birimlerinden oluşan otel, Göthenburg ve liman manzarasına açılıyor. 






Altı farklı versiyonda oluşturulan oda tasarımının samimi ve alışılmamış bir atmosfere sahip. Duvar kaplama-sında kullanılan büyük illüstrasyonlar ise kentin tarih ve coğrafyasından ilham alınarak oluşturulmuş.

















Kaynak: www.contemporist.com

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder