13 Mayıs 2013 Pazartesi

fikirtepe'nin yenitepe'si tabanlıoğlu'ndan


Fikirtepe'de kentsel dönüşüm kapsamında yapılacak projelerden biri olan Yenitepe Projesi'nin lansmanı geçtiğimiz günlerde yapıldı. Tabanlıoğlu Mimarlık'ın tasarımını üstlendiği proje Nuhoğlu İnşaat ve Gülsa İnşaat tarafından gerçekleştirilecek. 



Fikirtepe'de İstiklal, Bağdat, Abdi İpekçi, Nispetiye ve Rumeli caddelerinin kalitelerinin hedeflendiği projede, beş sene içerisinde 1.5 milyon metrekare alanda yaklaşık 50 bin konut inşa edilecek.


Mimar Murat Tabanlıoğlu, proje alanı için en büyük sorunun ve aynı zamanda potansiyelin topoğrafik eğim olduğunu, mevcut dokuda  merdivenlerle oluşturulan çözümlerin yaşlılar ve özürlüler için elverişli olmadığına değiniyor. 


Nuhoğlu İnşaat Yönetim Kurulu Başkanı Ali Nuhoğlu, proje sürecinde bir araya geldikleri maliklerin yaygın kamuoyu yargısının aksine bilinçli olduklarını, kendi mimarları, avukatları ve finans danışmanlarıyla birlikte görüşmelere katıldıklarını belirtiyor ve "ortak mahalle kültürünü barındıran" bir proje hedeflediklerini ekliyor.


Topoğrafyaya uyum sağlayan bu yüksek yoğunluklu proje arsa sahipleriyle, kentle ve mahalle kültürüyle ne  derece uyum sağlayabilecek, kullanıcı sürekliliği ne ölçüde sağlanabilecek, kent yaşantısını ve çevresini ne yönde etkileyecek, zaman içerisinde göreceğiz.














Kaynak: www.arkitera.com

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder