6 Mayıs 2013 Pazartesi

neri&hu'dan de la espada mobilyaları


2004 senesinde Lyndon Neri ve Rossana Hu ortaklığıyla Çin'in Shanghai kentinde kurulan  mimari ve iç mimari tasarımlar yapan Neri&Hu firması, New York'taki De La Espada için bir ahşap mobilya koleksiyonu hazırladı.

Ay sonunda görücüye çıkacak olan koleksiyondaki yeni ürünler Opium SofaSolo yemek grubu ve Tray Desk adlı çalışma masası.

Opium Sofa, Çin'in Tang Hanedanı'na ait yatak geleneğinin ilerletilmiş bir versiyonu. Genişletilmiş kolçaklarının altında raflar yer alıyor.
Opium Sofa

Opium Sofa

Solo grubuna ait yemek masası masif tablası ve tablayı tasıyan ikiz üç ayaklarıyla dikkat çekiyor.

Solo Masa

Solo Masa

 Alçak ve yüksek ayaklı sandalye seçeneklerinde de yemek masasındaki üç ayağın dörtlü bir versiyonu karşımıza çıkıyor. Eames Shell sandalyesinden etkilenilerek tasarlanan Solo sandalyeler, endüstriyel Eames modelinin konut ve ofis kullanımlarına uygun olarak sofistike edilmiş bir modeli aslında.
Solo Lounge Sandalyesi

Solo Yemek Sandalyesi

 Tray desk isimli parça, hafif bir ahşap konstrüksiyona sahip. Makyaj ya da çalışma masası olabilecek şekilde çok işlevli olarak düşünülmüş.

Tray Desk



Tray Desk

Koleksiyonda yer alan ayaklı ayna elemanı ise Geleneksel Çin konutlarında yer alan bölücü elemanlardan esinlenilerek tasarlanmış.

Extend Ayna

Düet sandalyenin ismi ise tamamen taşıyıcı sisteminin tasarımına dayanıyor. Sırtlığın üst başlığı, kolçaklar ve ön ayakları oluşturan bütün ve sırtlığın altı ile devamındaki arka ayaklar adeta bir düet halinde.

Düet Sandalye

 De La Espada için tasarlanan bu ürünler 18-21 Mayıs tarihleri arasında gerçekleşecek New York Desing Week'te görücüye çıkacak.


Neri&Hu

Neri&Hu hakkında detaylı bilgiye buradan ulaşabilirsiniz.

Kaynak: www.dezeen.com


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder